In orice companie, asociatie, etc Adunarea Generala este un lucru normal.

Asociatiile de proprietari nu fac exceptie si sunt obligate, prin lege, sa faca eforturile necesare pentru  ca proprietarii sa aiba parte de o Adunare Generala cel putin o data pe an.

Conform legii:

Legea 230/2007 Art. 23. – (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, oadunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei.

Asociatia cartierului e impartita in mai multe Asociatii care tot se “lipesc” de Asociatia “mama” odata cu aparia a noi blocuri. Aceasta Asociatie “mama” exista de cativa ani si pe parcursul acestor ani nu a existat nici macar o singura Adunare Generala. Nici macar o sedinta de bloc. Singura sedinta organizata de oficialii Asociatiei este sedinta cea dintai pentru constituirea Asociatiei de care apartine blocul si cam atat.

Practic suntem stat in stat. Doar ca nimeni nu se oboseste sa informeze proprietarii despre cartier, Asociatie, bugete, planuri, intretinere, etc.

Proprietarii sunt buni de plata, dar nu si sa fie informati corect.

Unul din motive, de fapt singurul, conform caruia nu se face Adunarea Generala este faptul ca nu exista spatiu si numarul de proprietari e foarte mare.

Acesta nu este un motiv sa nu se respecte legea! Este datoria presedintelui Asociatiei si CEx sa organizeze o Adunare Generala cel putin o data pe an. Nu o spunem noi, ci Legea!

Conform legii:

Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.

Nerespectarea Legii in acest caz reprezinta contraventie.

Adresam o intrebare catre Asociatie: Cand va fi organizata o Adunare Generala asa cum prevede legea?

Multumim!

MRESIDENCE.ro