Cunoastem deja faptul ca maidanezii reprezinta o problema reala peste tot in Romania. Problema cainilor maidanezi devine si mai grava si risca sa iasa de sub control in special in zonele in care nu se misca un deget pentru solutionarea problemei, asa cum e cazul cartierului cu pretentii europene – Militari Residence.

S-au facut sesizari, la Asociatia cartierului, care au avut efect minim daca nu zero.
Cainii fara stapan din cartier devin din ce in ce mai multi, mai agresivi si reprezinta un real pericol public pentru locatarii cartierului, in special pentru copii.

Din pacate, acesta este si cazul unor vecini al caror copil, in urma analizelor, a fost diagnosticat cu toxocara.

Rezultatele analizelor sunt urmatoarele:
Analize toxocara

 

Parintii copilului s-au prezentat la biroul de vanzari pentru a ridica un nou semnal de alarma, daca mai era nevoie, in ceea ce priveste problema cainilor fara stapan din Militari Residence.
Din informatiile pe care le-am primit, raspunsul persoanelor din acel birou a fost unul uluitor: “Puteti sa-i omorati voi si ii strangem noi”! Poate s-a dorit a fi o gluma sau poate nu. Oricum ar fi nu este amuzant deloc.

Nota: Nu avem confirmarea/infirmarea biroului de vanzari daca au sugerat proprietarilor cai ilegale de a solutiona problema cainilor fara stapani.

Ce este toxocara:

Toxocaroza este o afecţiune care se produce atunci când paraziţii comuni ai animalelor, îndeosebi pisici şi câini, infectează organismul uman. Toxocaroza afectează îndeosebi copiii sub 10 ani.

Simptomele includ:

tuse

dificultati in a adormi

dureri de stomac

dureri de cap

umflarea ganglionilor limfatici

Metode preventive:

Îi menţineţi la distanţă de spaţiile unde se joacă câinii

Le spălaţi mâinile frecvent

Amintiţi copiilor mai mari să îşi spele mâinile regulat, mai ales după ce s-au jucat cu o pisiscă sau un câine

Descurajaţi copiii mici să-şi bage mâinile murdare în gură

Menţineţi animalele de companie la distanţă de locul în care îşi fac nevoile şi acoperirea acestora în momentul în care nu sunt utilizate

In cazul in care apar simptome specifice toxocara adresati-va de urgenta unui medic specialist.

MRESIDENCE.ro