Cainii maidanezi – pericol public

5 Comments

Cunoastem deja faptul ca maidanezii reprezinta o problema reala peste tot in Romania. Problema cainilor maidanezi devine si mai grava si risca sa iasa de sub control in special in zonele in care nu se misca un deget pentru solutionarea problemei, asa cum e cazul cartierului cu pretentii europene – Militari Residence.

S-au facut sesizari, la Asociatia cartierului, care au avut efect minim daca nu zero.
Cainii fara stapan din cartier devin din ce in ce mai multi, mai agresivi si reprezinta un real pericol public pentru locatarii cartierului, in special pentru copii.

Din pacate, acesta este si cazul unor vecini al caror copil, in urma analizelor, a fost diagnosticat cu toxocara.

Rezultatele analizelor sunt urmatoarele:
Analize toxocara

 

Parintii copilului s-au prezentat la biroul de vanzari pentru a ridica un nou semnal de alarma, daca mai era nevoie, in ceea ce priveste problema cainilor fara stapan din Militari Residence.
Din informatiile pe care le-am primit, raspunsul persoanelor din acel birou a fost unul uluitor: “Puteti sa-i omorati voi si ii strangem noi”! Poate s-a dorit a fi o gluma sau poate nu. Oricum ar fi nu este amuzant deloc.

Nota: Nu avem confirmarea/infirmarea biroului de vanzari daca au sugerat proprietarilor cai ilegale de a solutiona problema cainilor fara stapani.

Ce este toxocara:

Toxocaroza este o afecţiune care se produce atunci când paraziţii comuni ai animalelor, îndeosebi pisici şi câini, infectează organismul uman. Toxocaroza afectează îndeosebi copiii sub 10 ani.

Simptomele includ:

tuse

dificultati in a adormi

dureri de stomac

dureri de cap

umflarea ganglionilor limfatici

Metode preventive:

Îi menţineţi la distanţă de spaţiile unde se joacă câinii

Le spălaţi mâinile frecvent

Amintiţi copiilor mai mari să îşi spele mâinile regulat, mai ales după ce s-au jucat cu o pisiscă sau un câine

Descurajaţi copiii mici să-şi bage mâinile murdare în gură

Menţineţi animalele de companie la distanţă de locul în care îşi fac nevoile şi acoperirea acestora în momentul în care nu sunt utilizate

In cazul in care apar simptome specifice toxocara adresati-va de urgenta unui medic specialist.

MRESIDENCE.ro

5 thoughts on “Cainii maidanezi – pericol public”

 1. Dincolo de articol, poza e “bine” aleasa pentru o manipulare ieftina. Sa fim seriosi, cainii din cartier sunt, de bine de rau, pasnici – si in nici un caz comparabili cu exemplarul de mai sus.

  Cu totii vrem sa ne simtim in siguranta, si cu totii suntem de acord ca un caine nu are ce cauta in strada. Problema e la nivel local/regional etc – si, in lipsa unei infrastructuri adecvate si a unei populatii dispuse sa se lase educate (sterilizare, abandon, responsabilizarea detinatorilr de animale de companie etc) ne vom confrunta cu ea in continuare mult timp.
  Uciderea cainilor (legala sau nu) nu e o solutie – asa cum, din pacate, nici “adaposturile” de stat nu sunt o solutie. Am putea, in mod organizat, sa contactam asociatii private de protectie a animalelor – dar va fi un efort sustinut, de durata (si cu efecte pe termen limitat, nr cainilor oricum va creste atata timp cat sunt abandonati in camp).

 2. @a – da, de bine de rau sunt pasnici.
  Haideti sa vedem impreuna cam cat de pasnici: http://www.youtube.com/watch?v=4vqb-m0RrCo

  Mai sunt la fel de pasnici? Va puteti imagina un copil in acel loc si la acel moment?

  Eu cred ca poza e bine aleasa.

  Si haideti sa nu mai fim ipocriti, ne declaram mari iubitori de animale dar golim rafturile cu ceafa de porc si mici pentru gratarele de weekend facute pe camp.

 3. In legatura cu asa zisii iubitori de javre vagaboande daca sunt asa de mari iubitori sa-i ia dreaku in casa la ei, sub plapuma ca tot vine frigul, sa nu mai hraneasca jigodiile pe la fiecare colt de bloc.
  Intr-un cartier CIVILIZAT nu trebuie sa fie caini vagabonzi pe strazi, PUNCT.
  In cazul in care copilul meu va fi muscat de vreo javra, voi rezolva personal problema intr-un fel sau altul, iar pe iubitori ii invit sa-mi apara in fata…….

 4. Inainte de a posta anumite informatii, poate ar fi bine sa intrebati un medic. De cele mai multe ori toxocara este luata de om din verdeturi, legume sau fructe. Infestatia cu toxocara poate fi prezenta si la persoane care nu intra in contact deloc cu vreun animal si nici nu are prin preajma niciun animal.
  Dar e greu din partea voastra sa va si informati inainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.