Suntem un cartier mare. Poate cel mai mare. Nu am stat sa ma documentez, dar nu asta este ideea acestui post.
Fiind un cartier mare avem multe strazi. Strazi care apar peste noapte. Nici nu stiu cate sunt, dar din ce am numarat sunt minim 12 strazi.

Minim 12 strazi cu minim 4 metode de abordare de “asfaltare”. Doua bune si doua…..sa nu ne ascundem dupa deget si sa le spunem pe nume: proaste!

Sa le luam la rand:

1. Pavaj
Metoda aplicata la primele si ultimele blocuri.
Probabil cea mai buna solutie din toate cele 4 folosite. Tragand cu ochiul la primele blocuri se poate vedea pavajul intr-o stare buna.

2. Asfalt (nu Tango)

Din cele observate exista un singur drum cu asfalt si anume drumul considerat de servitute si a fost asfaltat de Primarie (zvonuri)
Si acest drum este intr-o stare buna.

3. Beton amprentat.

Cine poate sa nege faptul ca strazile, care au beton amprentat, nu aratau bine la inceput? Nimeni. Era nou, lucios si frumos.
Cine poate sa nege faptul ca, vazand rezultatul a 3 ani de folosinta, aceasta solutie a fost una proasta? Tind sa cred ca raspunsul e acelasi.

Dupa niciun an strazile au inceput sa se degradeze, astfel incat dupa nici 3 ani sa ajunga in starea in care sunt acum.
Drumurile au ajuns intr-o stare jalnica. Daca vi se pare bun si nu doriti ca copilul vostru sa se plimbe prea mult cu trotineta (de exemplu), atunci lasati-l 5 minute si o va lasa balta.

4. Beton elicopterizat

Sper sa nu gresesc termenii tehnici, dar revenind la ale noastre.
O a doua solutie proasta. Dupa nici un an de “lucrari” si folosire a drumului (inclusiv utilaje de mare tonaj), drumul a ajuns plin de gropi si intr-un process de degradare chiar mai rapida decat in cazul betonului amprentat.

Nu cunosc costurile pentru fiecare solutie. Nu stiu care din aceste solutii e mai ieftina, dar stiu ca pavajul e si acum intr-o stare buna pe cand “betoanele” (ambele) sunt intr-un process de degradare continua intr-un ritm accelerat.

O alta nelamurire (personala) este aceasta necesitate de a aplica alte solutii de la strada la strada ca intr-un final sa se ajunga la “prima dragoste” pavajul?

Drumurile au fost finalizate si date in folosinta.
Intrebarea de baraj: cine le repara?!

Nota: In acest moment este in desfasurare actiunea pavajul pe Rezervelor 89. S-a ajuns la pasul de strangere de fonduri de la locatarii acestei strazi. Finalizarea actiunii are ca termen lun August. Va tin la curent.

By | 2017-05-19T15:13:22+00:00 September 4th, 2013|Categories: Despre Militari Residence|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment