Groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, sau cum i se mai zice rampa “ecologica”, reprezinta o problema pentru intreaga zona de ani de zile.
Cei mai afectati sunt cei care locuiesc in imediata vecinatate, dar si cei din Chiajna, Chitila, Rudeni si chiar din Bucuresti incepand cu zona Ciurel.

Analizand site-ul grupului Iridex, ne dam seama ca aceasta rampa “ecologica”, care numai ecologica nu este, prelucreaza material din cele mai periculoase, de la deseuri industriale periculoase la medicamente expirate.

In dese randuri, mirosul de la groapa de gunoi pute de iti intoarce nasul. Toate ferestrele se inchid, tocmai pentru a evita invazia acestui miros “ecologic” in case/apartamente. Pute (!) mai rau decat intr-un veceu public dintr-o gara parasita.

Avand in vedere ca de multe ori mirosul poate fi simtit la anumite ore ajungem la concluzia ca este un proces automat si mirosul nu vine de la groapa de gunoi in sine ci, cel mai probabil, de la incineratorul de gunoi sau de la instalatia de producere de energie electrica din biogaz, ambele apartinand Iridex.
Luand in considerare tehnologia “moderna” folosita de Iridex si procesele chimice in urma arderii si producerii de biogas, este destul de simplu sa concluzionam ca mirosul nu este deloc ecologic si cel mai probabil efectele lui asupra adultilor si copiilor se vor resimti mai tarziu.

Reclamatii, probabil, s-au facut cu sutele la toate institutiile posibile: de la Garda de Mediu pana la Presedintie. Rezultatul a fost mai mult decat nesatisfacator, in multe cazuri Garda de Mediu negasind nimic in neregula (?!) si in foarte putine cazuri aplicand amenzi modice.
Reclamatiile de la Presedintie se trimit la Ministerul Mediului si de aici, din nou, la Garda de Mediu.

Ce ar trebui sa facem ar fi sa nu renuntam, sa nu ne resemnam si sa continuam sa trimitem reclamatii de fiecare data cand suntem deranjati de aceasta rampa “ecologica” a grupului Iridex.

Reclamatiile se pot trimite la:

Garda de Mediu

Primaria Chiajna

Ministerul Mediului

Directia de Sanatate

Presedintie

Cancelaria Primului Ministru

Si de ce nu:

Consiliul European

Important este sa facem efortul pentru trimiterea unei sesizari ori de cate ori suntem deranjati de acest miros! Sa fim multi si uniti macar in aceasta problema care ne afecteaza pe toti.
Altfel, sansele sa se resolve cat de putin din aceasta problema serioasa sunt zero.

Astazi, 12 Septembrie 2014, a fost creat un grup pe Facebook pentru adunarea intr-un singur loc a celor care sunt afectati de groapa de gunoi. Grupul a inceput sa creasca si fac parte din el atat locatarii Militari Residence cat si locatarii din celelalte zone afectate.

Pentru a face parte din grup; discuta cu ceilalti oameni afectati si alte noutati va rugam sa dati click pe acest LINK!

MRESIDENCE.ro

By | 2017-05-19T15:13:10+00:00 September 12th, 2014|Categories: Campanii|Tags: , , , , , |2 Comments

2 Comments

  1. Gheorghe September 16, 2015 at 11:41 am - Reply

    Groapa aia de gunoi e acolo de pe vremea lui Ceausescu. Dezvoltatorul n-a vazut unde naiba construieste? Clientii n-au vazut ce pana mea cumpara?

    Asa va trebuie…dezvoltatori smecheri si clienti fara minte :))

  2. Dani August 4, 2016 at 9:14 pm - Reply

    Mai întâi sa nu mai facem gunoi si sa cumpărăm responsabil, sa nu mai aruncăm alimente neconsumate, sa punem gunoiul pe categorii, sa nu mai amestecăm deseurile care pot fi reciclate. De ex cand cumpărăm o sticlă de apa cumpărăm de fapt ambalajul si nu apa, in special pt PET-utile la jumatate. Pe internet se gasesc o mulțime de sfaturi pentru reducerea gunoiului. Insa si producătorii pot reduce ambalajul, Sa nu mai puna de ex 5 bucăți de napolitane intr-o punga in care ar încăpea 20. Cu toții suntem responsabili. Daca acest gunoi nu ajunge la “gropa” – a se citi “munte” in curand- ar ramane la usa noastra.

Leave A Comment