Spre deosebire de limitatoarele de viteza din cauciuc, omologate in toata tara, cele din asfalt din Militari Residence reprezinta o varianta low-cost.
Desi toti soferii se plang de proasta calitate, ilegalitatea lor si faptul ca isi strica masinile cu astfel de “inovatii” ieftine, “cineva” continua sa le monteze.

Pe langa limitatoarele  din zona “centrala” a cartierului Militari Residence, soferii au fost nevoiti sa-si puna in evidenta si calitatile de off-road pentru a evita si gropile care s-au creat langa limitatoare.

In ziua de 7 Iunie 2014 au aparut inca 3 limitatoare de viteza din asflat in zona blocurilor noi din Militari Residence.

Legalitatea acestor limitatoare este pusa sub un semn mare de intrebare pentru ca:

Limitatoarele omologate in spatiul Uniunii Europene, implicit in Romania, sunt cele din cauciuc

Aceste limitatoare nu sunt marcate in niciun fel si au, evident, culoarea drumului astfel fiind mai putin vizibile, ceea ce duce la riscul de creare de accidente si avarierea masinilor.

Nu sunt amplasate semne rutiere “denivelări pentru limitarea vitezei”

Nu exista semne rutiere cu limitarea vitezei corespunatoare unei zone rezidentiale cu limitatoare de viteza

Motivele de mai sus ridica un mare semn de intrebare in ceea ce priveste existenta autorizatiei pentru aceste limitatoare si implicit legalitatea amplasarii acestora.

Deja s-au facut sesizari la Primaria Chiajna si Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Ilfov pentru clarificarea situatiei acestor limitatoare.

Va sugeram sa faceti sesizari la organele competente ori de cate ori se fac actiuni care nu sunt conforme cu legislatia in vigoare.

Vom reveni cu detalii dupa ce primim clarificarile necesare de la Primaria Chiajna si IPJ Ilfov

MRESIDENCE.ro