In articolul precedent am ridicat problema limitatoarelor de viteza ilegale din Militari Residence.

Au fost facute multiple sesizari la Primaria Chiajna si Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Ilfov.
Raspunsul Primariei Chiajna intarzie, dar am primit un raspuns din partea IPJ Ilfov:

Urmare a email-ului dumneavoastra transmis Inspectoratului Judetean de Politie al Judetului Ilfov si intregistrat cu numarul xxxxx va comunicam urmatoarele:
In conformitate cu prevederile legale administratorul strazii Rezervelor este Primaria Comunei Chiajna.
Aceasta a fost informata sa ia masuri de urgenta de eliminare a acestor limitatoare de viteza realizate din asfalt urmand sa dispuna masuri conform competentelor.

Considerand raspunsul celor de la IPJ Ilfov concluzia este ca, intr-adevar, limitatoarele respective realizate din asfalt sunt realizate fara nici o autorizatie si nu respecta standardele si procedurile legale, adica printr-un cuvant sunt ilegale.

In alta ordine de idei, ulterior s-au pus semne rutiere “Denivelare pentru limitarea vitezei”. Avand in vedere modul in care au fost puse ajungem la parerea ca si acestea au fost puse necorespunzator, zona respectiva devenind una cu risc pentru soferi in special pentru cei ce nu cunosc bine zona, pentru ca:

In directia Chiajna-Militari Residence indicatorul “Denivelare pentru limitarea vitezei” este pus de abea dupa primul limitator ilegal de viteza.

In directia Militari Residence-Chiajna, intre primul si al doilea limitator, exista semn rutier de limitare a vitezei la 50 km/ora, ceea ce e in contradictie cu o zona cu limitatoare de viteza

Vom reveni cu detalii cand vom primi raspunsul Politiei in ceea ce priveste si semnele rutiere din zona.

MRESIDENCE.ro