In acest moment, Asociatia de proprietari are in componenta sa 4859 de apartamente in care, conform declaratiilor, locuiesc 7083 de proprietari/chiriasi/etc. O medie de 1.45 oameni per apartament.

Este evident ca numarul declarat de persoane este gresit si este influentat cu rea intentie de multi proprietari din cartier.

Ar trebui sa ne intrebam cat de “prieteni” suntem cu vecinii si daca suntem suficient de “prieteni” pentru a le plati intretinerea luna de luna?
Pentru ca de fapt asta se intampla. Protejand persoanele care nu declara corect numarul de persoane, le platim intretinerea din propriul buzunar.

Cum bine stim, in intretinere sunt incluse cheltuieli pe numar de persoane. Nu este nevoie de un efort intelectual sustinut sa ne dam seama ca este una cand o factura este platita de ~7000 de oameni si altceva cand sunt 10000 platitori de luat in calcul. Intretinerea ar deveni mai mica daca am invata sa fim corecti.

In acest moment datele exacte ar fi:

In 666 de apartamente sunt zero persoane declarate – insemnand 13.7% din toate apartamentele din Asociatie.

In 1984 de cazuri sta doar o persoana – 40.8%

Numarul apartamentelor cu doua persoane este de 162833.5%

3 persoane se regasesc in 490 de apartamente – 10.08%

4 persoane sunt in 85 de apartamente – 1.74%

3 apartamente au 5 persoane declarate – 0.06%, si

Tot 3 apartamente au 6 persoane declarate – 0.06%

Interesant este faptul ca in 2015, conform datelor proiectului Scoala, numarul copiilor din cartier ar fi de minim 848. Numar ce in 2016 ar trebui sa fie mai mare. Analizand datele de mai sus si folosind numarul de copii din 2015 reiese ca cel putin 167 de copii sunt dati disparuti.

Sunt 4 solutii pentru a imbunatati situatia si pentru a inceta sa platim pentru altii.

Controale ale Asociatiei

Se declara neregulile la Asocitie in scris de catre cel putin 3 proprietari. In acest caz, numarul de oameni din apartamentul cu nereguli va fi modificat automat fara vreo notificare prealabila.

Se anunta neregulile la Asociatie de catre cel putin un proprietar pentru a tine o evidenta si pentru a folosi aceste date pentru verificarile ulterioare.

Incepem sa ne comportam ca niste oameni responsabili, civilizati si corecti si declaram numarul real de persoane

Depinde doar de noi daca acceptam sa platim pentru cei ce nu merita acest lucru.

MRESIDENCE.ro