Cartierul “european” Militari Residence are multe probleme. De la drumuri proaste la situatia iesita de sub control a cainilor fara stapan.
Insa una din problemele majore o reprezinta numarul extrem de mare al restantierilor. Un numar demn de Cartea Recordurilor. Nici mai mult, nici mai putin: ~1100 de apartamente cu restante la nivel de cartier.

Numarul restantierilor este direct proportional si cu suma totala a restantelor: patru miliarde de lei vechi.

In urma unei analize a listelor de intretinere pe ultima luna (Iunie) avem:

Suma totala a restantelor: 4 miliarde ROL

Numar total restantieri: 1096

Cea mai mare diferenta intre fond de rulment disponibil si suma totala de restante: -11277.05 RON – Rezervelor 93 bloc A urmat de Rezervelor 70 bloc 2 cu -10288.93 RON

Diferenta intre fond de rulment disponibil si suma totala de restante (per cartier) – -60044 RON

Cel mai mare numar de restantieri: 58 Rezervelor 93 bloc A, urmat de blocul B cu 56

Cel mai mare numar de restantieri (procentual): 56.67% Gladiolelor 12 bloc 8 urmat de Rezervelor 70 bl. 2 cu 53.33%

Cel mai mic numar de restantieri (procentual): Rezervelor 66B bloc 1 cu 25.31%

Cea mai mare suma restanta: 24127.05 RON – Rezervelor 93 bloc A

Problema restantierilor nu este una noua. Exista de la infiintarea Asociatiei.
Suma restantelor a crescut in mod constant fara ca cei ce ne administreaza sa faca ceva concret pentru recuperarea creantelor.

Singura “incercare” de a recupera restantele a fost luata intr-un mod abuziv si incorect acum cateva luni cand s-au oprit lifturile in mai multe blocuri din cartier.
Aparent “solutiile ingenioase” ale celor ce ne administreaza nu implica rezolvarea pe cale amiabila a problemei cu cei ce au restante, ci afectarea si celor cu platile la zi!

Avand in vedere suma deja extrem de mare si in crestere, ne intrebam cand va veni ziua cand cartierul va ajunge in incapacitate de plata. Sau am ajuns deja?!
Oare la ce surprize trebuie sa ne asteptam de la Asociatie/Administratie pe viitor?

Nota: Reamintim pe aceasta cale faptul ca data scadenta pentru plata intretinerii pentru luna Iunie e 8 August. Plata se poate face atat la Asociatie cat si prin transfer bancar.

MRESIDENCE.ro

By | 2014-11-06T09:32:28+00:00 July 24th, 2014|Categories: Despre Militari Residence|1 Comment

One Comment

 1. Petcu Daniela July 30, 2014 at 4:44 pm - Reply

  Buna ziua. Singura problema cu care nu sunt de acord, este curentul parti comune.
  1. Iluminatul de pe strada apartine primariei – pentru asta platesc taxe si impozite
  2. Gunoiul zace in pubele si platesc enorm de mult.
  3. Apartament cu 2 camere 3 persoane in apartament cu centrala termica care are un consum de 11mc de apa rece, sa aiba o intretinere de 170 ron este enorm de mult, comparativ cu mama care sta intr-un bloc vechi fara centrala apartament 3 camere 4 persoane in apartament si plateste 190 ron.

  Care este explicatia?
  Parerea mea la mijloc este ceva necurat, care pe multi din acest cartier ii determina sa nu mai plateasca aceasta intretinere.
  Si nu as vrea sa cred ca furnizorii de energie electrica si cei de gaze factureaza catre complexul militari residence, iar militari residence facturea catre fiecare locatar din bloc.
  Si altceva nu am eu de ce care sunt platitor si cu toate taxele la zi, sa suport eu acele sume pe care ceilalti din diverse motive nu le platesc.

Leave A Comment