Atat in viata de zi cu zi dar si in toate celelalte aspecte, oamenii se implica in diverse lucruri fie prin prisma caracterului sau, fie ca sunt direct interesati.
Numarul oamenilor din prima categorie este limitat spre foarte limitat. Majoritatea asteapta sa li se dea pe tava pentru ca “li se cuvine”.

O comunitate este mai civilizata si mai prospera atunci cand toti cei care constituie acea comunitate isi aduc aportul. Cu cat facem mai putin si ne plangem pe Facebook mai mult, cu atat lucrurile vor degrada.

Probabil nemultumiri sunt multe: “administratia nu isi face treaba”, “nenea de la casierie a vorbit urat”, “problema x e in blocul y de luni de zile si nu se rezolva” – probabil toate aceste lucruri (si altele) sunt adevarate sau partial adevarate.
Cert este ca multe lucruri pot fi mai bune. La fel de cert este ca multe lucruri pot fi mai bune si prin implicarea directa sau indirecta a proprietarilor/rezidentilor din acest cartier.

Daca implicarea directa necesita efort si de multe ori nu suntem dispusi sa facem acel efort, in schimb implicarea indirecta tine mai mult de bun simt si de respectarea celor din jur si a unor reguli simple de conduita.

Poate daca am incerca sa fim mai implicati, sa fim mai dispusi de a face un mic efort, viata ar fi mai buna in cartier.

Sa nu uitam ca lucrurile extraordinare constau in detalii mici.

IMPLICARE INDIRECTA:

Nu este nevoie sa lasati gunoiul la usa. Blocul nu este ghena si sigur ceilalti vecini nu apreciaza acest lucru.

Nu fumati in scara blocului. Nu exista aerisire in blocuri. Acum este si ilegal acest lucru, o amenda nefiind un lucru tocmai placut din cauza lipsei de rabdare de 30 de secunde pana iesiti din bloc.

Pastrati linistea in special in perioada specificata in lege.

Nu aruncati pliantele pe jos.

Strangeti dejectiile animalelor de companie.

Parcati pe un singur loc de parcare.

Daca exista aceasta posibilitate si fara riscuri, curatati turturii pe timp de iarna. In caz contrar puteti fi chiar voi cei pagubiti.

Platiti-va propriile consumuri, respectiv intretinerea. Fondul de rulment nu este un sac fara fund si in momentul in care nu vor mai fi bani, chiar voi o sa ramaneti fara utilitati. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, mergeti la Asociatie pentru raspunsuri.

IMPLICARE DIRECTA:

In cazul in care ati ramas fara apa, sunati la numarul de telefon oferit de Asociatie sau la Apa Nova si DUPA postati pe Facebook, forum, etc. O actiune directa si imediata are sanse mai mari de rezolvare decat o postare in mediile online. Acelasi lucru se aplica si in cazul defectiunii lifturilor, lipsei de curent electric, etc.(probleme apa cartier – 0722.341.514/0727.586.379; Apa Nova – 021 207 77 77 sau *7777 ; Lift – 0724.510.764; Enel – 0800 07 08 09; Engie/GDF Suez – 021.9281)

In cazul in care a aparut o problema in bloc, sunati sau mergeti la Asociatie (Telefon aministratie: 0722.341.514)

Daca doriti sa realizati vreun proiect in bloc (interfon, copertina, sistem supraveghere, etc) implicati-va direct prin stabilirea de sedinte in bloc sau mergeti din usa in usa pentru strangerea de semnaturi si alte informatii. Astfel de proiecte nu se realizeaza singure, ci este nevoie de implicare.

Daca aveti idei de a crea conditii mai bune in bloc sau cartier, mergeti sa le discutati la Asociatie sau/si puteti crea o dezbatere productiva in mediile online (Facebook, Forum, etc)

Daca cineva nu respecta niste reguli simple de conduita, respectiv legislatia in vigoare (nu respecta orele de liniste, fumeaza in bloc, etc), lasati Facebook-ul ca a doua optiune, prima fiind anuntarea institutiilor statului (0730 614 987 – patrula Politia Chiajna, 021 436 10 33 Politia Chiajna, 021 436 49 98 Politia Chitila sau 112)

Respectati si veti fi respectati!

MRESIDENCE.ro