Putem incepe cu concluzia si anume ca viitorul nu suna bine.

Analizand ce se intampla in ultima perioada si ce s-a intamplat la “dezbaterea publica“ cu “locuitorii” din Militari Residence organizata de domnul primar Mircea Minea, observam o oarecare similitudine cu ultimele alegeri prezidentiale in care, credem noi, populatia Romaniei nu a votat pentru un candidat ci impotriva celuilalt. Oare sunt sanse sa se repete istoria?

Consideram ca domnul primar ar trebui sa inteleaga ca odata cu dezvoltarea zonei si cresterea populatiei, nivelul de educatie, IQ, etc au crescut. Oamenii cu drept vot nu mai sunt asa usor de pacalit si nu aplauda la comanda.

Acei oameni isi doresc doar normalitate, conditii decente de trai si respect din partea autoritatilor.

SCURTA INTRODUCERE

In primul rand nu a fost nici o dezbatere publica, ci un circ electoral din care, credem, ca primarul actual al Comunei Chiajna a iesit cam sifonat (la figurat) in ochii locatarilor cartierelor rezidentiale din zona.

Locatarii si platitorii de impozite care si-au dorit niste raspunsuri au plecat cu si mai multe intrebari si un gust amar.

Marea majoritate a oamenilor din sala, estimam cam 80%, au fost oamenii primarului avand si “echipamentul” partidului pe ei.

Ca si concluzie scurta, a fost un circ electoral care a ridicat si mai multe semne de intrebare, raspunsurile concrete lipsind cu desavarsire.

Il intrebam pe domnul primar:

De ce a avut nevoie de oameni care sa aplaude la comanda, daca este convins ca popularitatea dansului in Chiajna este incontestabila?

De ce a fost nevoie sa veniti cu simpatizanti la o dezbatere cu locatarii din Militari Residence?

De ce a avut nevoie de “sportivi” care nu numai ca nu erau discreti dar din contra, foarte activi?

De ce a fost nevoie de semne de plecare a membrilor partidului ca sa se incheie mai repede evenimentul, in conditiile in care intrebarile au inceput sa curga in valuri? Nu a fost oare o dezbatere publica in care domnia sa ar fi trebuit sa vina cu raspunsuri?

LISTA DE ACHIZITII PUBLICE

Desi avem toata increderea ca domnia sa, primarul Chiajnei, a citit intrebarile noastre precedente, nici in acest moment lista de achizitii publice nu este disponibila populatiei comunei, astfel incat sa vedem pe ce se duc banii comunei Chiajna.

O informatie cum ca vor fi investiti trei milioane de euro in copertina stadionului Concordia a ajuns in randul locuitorilor comunei Chiajna, astfel este natural ca acestia sa se intrebe de ce ar fi necesara aceasta investitie in detrimentul drumurilor, canalizarii in comuna si altor aspecte mai stringente.

INTREBARI FARA RASPUNS

Desi am putea sa facem un efort sa numaram cate intrebari s-au pus, consideram ca acest efort este nejustificat pentru ca toate intrebarile au ramas fara vreun raspuns concret. Inclusiv intrebarile despre scoala.

Raspunsurile au fost evazive si fara solutii concrete.

PLANUL DE URBANISM

Chiar daca a fost aprobat anul trecut, planul de urbanism pare sa fie inexistent. Se pare ca nici domnul primar nu crede in el, domnia sa cautand scuze in proprietatile private si in faptul ca nu le poate impune investitorilor sa faca locuri de parcare, spatii verzi, etc.

Conform spuselor domnului primar, numarul de locuri de parcare trecut in planul de urbanism per apartament este de: 2. Evident ca acest lucru nu corespunde cu realitatea!

Va reamintim domnule primar ca dezvoltatorii, sau investitorii cum i-ati numit, nu pot sa construiasca cum doresc fara acordul primariei Chiajna, respectiv fara acordul Dvs si fara a respecta planul de urbanism.

Lipsa locurilor de parcare, spatiilor verzi, trotuarelor, etc indica faptul ca planul de urbanism nu este facut cum trebuie sau nu se respecta de catre dezvoltatori/investitori.

Modul in care se construieste in comuna este responsabilitatea primariei Chiajna, fiind institutia care emite autorizatiile de constructii si care ar trebui sa se asigure ca planul de urbanism este respectat intocmai!

SCOALA & PARC

Scoala! Atat de laudata si punctul principal al campaniei!

Se pare ca un parc va fi incadrat in terenul scolii de 4.5 Ha. Localizarea este in spatele spalatoriei auto de langa sensul giratoriu.

Desi, conform cu afirmatiile domnului primar, suprafata pentru scoala si parc este incerta. La intrebarea daca sunt alocati 4.5 ha adica 45 de mii de metri patrati, domnul primar a raspuns ca sunt de fapt 40 de mii 500 de metri patrati. Intre 4.5 ha si 4.05 ha fiind o diferenta considerabila.

Timpul estimat pentru constructia scolii este de aproximativ 2 ani.

Desi la inceputul “dezbaterii” s-a mentionat faptul ca se va discuta pe larg subiectul si proiectul scolii, acest lucru nu s-a intamplat ceea ce pune sub un semn de intrebare acest proiect, avand in vedere si faptul ca nu exista inca nimic palpabil.

RETEAUA APA CANAL

Conform primariei, cel mai mare rau din acest punct de vedere sunt apeductele din zona, ca altfel zona ar fi fost conectata la reteaua din Bucuresti.

Se pare ca reteaua este trasa si investitorii/dezvoltatorii sunt invitati la primarie sa se “intepe” in reteaua de apa.

DRUMURI, TROTUARE & PARCARI

Programul de dezvoltare a primariei Chiajna prevede ca toate drumurile din zona sa fie asfaltate, sa aiba trotuare si sa existe marcaje.
In ceea ce priveste parcarile ne-am lovit, din nou, de imposibilitatea domnului primar sa intervina pe proprietate privata, desi exista un plan de urbanism.

Ar trebui sa recunoastem ca drumurile nu sunt intr-o stare jalnica, ci mai degraba intr-o stare rezonabila. Cu gropi pe alocuri create de investitori/dezvoltatori care nu se remediaza perioade indelungate, dar vorbind la modul general, situatia nu este una dramatica.

Am prefera totusi ca Primaria Chiajna sa intervina mai prompt si sa forteze investitorii sa repare ce au stricat intr-un termen mult mai scurt.

SCHIMBAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE

Domnul primar a mentionat faptul ca se va crea sens unic si se vor prelungi liniile RATB. La prima vedere pare un gest nobil, dar la o analiza mai profunda lucrurile par a fi analizate partial fara o viziune de viitor.

In acest moment sunt 3 cai de acces in zona:

Drumul Osiei, pentru cei ce vin de pe Iuliu Maniu sau A1

Cei ce vin de pe Centura Bucuresti sau alte zone si folosesc strada Tineretului, si

Rezervelor pentru cei ce vin prin Chiajna sau alte zone spre Militari Residence

Asadar, avand in vedere sensul unic de pe Rezervelor, Apeductului si Tineretului, se vor redirectiona 3 fluxuri de trafic intr-unul singur pentru unii dintre locatari si 2 pentru altii. Reducerea numarului de cai de acces in zona nu pare o solutie inspirata si da impresia ca aceasta decizie s-a luat doar din perspectiva prelungirii liniilor RATB si nicidecum a decongestionarii traficului.

Rugam Primaria Chiajna sa dea explicatii suplimentare locatatilor pe site-ul oficial al primariei.

PRELUNGIREA RATB

Aparent demersuri au fost facute, dar exista 2 impedimente:

RATB, care ar trebui sa fie de acord cu prelungirea, si

Militari Shopping, care ar trebui sa fie de acord cu strapungere prin complexul commercial

In cazul in care strapungerea nu va avea loc, dar RATB va fi de acord cu prelungirea, ne intrebam cum va functiona acest sistem in conditiile in care masinile RATB vor ajunge in acelasi punct. Cei din zona centrala a cartierului Militari Residence vor fi dezavantajati pentru ca:

Daca vor lua masina RATB in directia Apeductului, vor face cu aproximatie 10-15 minute in plus ca sa ajunga in acelasi loc, si

Daca vor lua masina RATB in directia Iuliu Maniu, au toate sansele sa nu existe posibilitatea sa urce in masina din cauza supra aglomeratiei.

De asemenea, prelungirea traseului pentru liniile RATB inseamna o utilizare mai mare a acestora ceea ce inseamna ca fara o suplimentare a numarului de masini lucrurile vor deveni mai grave.

GROAPA DE GUNOI CHIAJNA RUDENI

Mirosul sau mai exact putoarea din zona, in special in timpul anotimpului cald, este cunoscuta tuturor din zona si nu numai.

Raspunsul la aceasta intrebare a fost din nou evaziv, dar si neincrezator.
Se pare ca nu vom scapa prea curand de aceasta problema.

CONLCUZII FINALE

La final, nimic din ce este expus in acest rezumat nu reprezinta fabulatie, drept dovada sunt parerile locatarilor Militari Residence, dar si a celor din zona. De asemenea pozele si inregistrarile postate de locatari pe diverse retele de socializare confirma cele iterate mai sus.

Avand in vedere ca suntem apolitici si ne intereseaza strict bunastarea locuitorilor din Militari Residence si din zona, ne asteptam ca toate deciziile ulterioare sa fie in avantajul locuitorilor comunei si oricine va fi noul primar ales sa merite votul si increderea dvs.

MRESIDENCE.ro