Ca orice alt cartier, Militari Residence a inceput de la zero si de atunci e intr-o continua dezvoltare. O dezvoltare la care alte cartiere, de fapt dezvoltatori, doar viseaza.

Dar odata cu aceasta dezvoltare apare si degradarea.

  • Sa incepem cu un lucru simplu: sa ridice mana cei care au toate becurile in liftul din blocul lor. De ce nu le avem? Probabil ca se fura de catre locatari, vizitatori, muncitori, etc. De ce nu se repara? Buna intrebare. Totusi e un cartier nou cu blocuri noi si mergem in lift in intuneric sau semi-intuneric. Mai sunt destule “nimicuri” care lasa o impresie proasta, cum ar fi gresie sparta pe scarile de la intrare:

 

stalpi daramati si mai sunt destule.

 

  • Nivelul de trai in Romania nu e la cel mai inalt nivel si poate asta este un motiv pentru care unii dintre proprietari isi inchid balcoanele cu termopan alb. Evident ca nimeni nu poate sa zica cuiva ce sa faca pe banii lui, dar sa analizam din punct de vedere al aspectului vizual considerand culoarea blocurilor si celelalte balcoane inchise pe maro. Cele albe arata, scuzati expresia, de rahat. Mai sunt balcoane deschise dar cu diverse solutii “ingenioase” care acopera grilajul. Diverse panze de culori diferite, cartoane, etc. Toate astea ofera o imagine de ghetou cartierului. Sa vedem ce va fi peste inca cativa ani.
  • Cui ii place sa traiasca in mizerie? Probabil raspunsul tuturor este: nimanui. In poza de mai jos se poate vedea cum arata o ghena intr-un cartier cu pretentii europene. Mai exact in zona Rezervelor 93. Acelasi lucru s-a putut observa si pe Rezervelor 89 cu o saptamana inainte. Sunt mai multe cauze: ba ca nu este ridicat la timp gunoiul, ba este usa lasata deschisa si mizeria provine de la cainii maidanezi, ba avem vecini care si-au ratat cariera de Michael Jordan de Romania si tot incearca sa nimereasca pubele din afara spatiului special amenajat sau chiar de la balcon.

 

In unele din aceste cazuri de mizerie in blocuri sunt vinovati exclusiv proprietarii care isi lasa gunoiul la usa sau la intrarea in bloc.

 

  • Cum arata drumurile din cartier dupa 1-3 ani de utilizare? Unele bine, cele pavate sau asfaltate de Primarie. Altele mai putin bine, in special Rezervelor 89, Rezervelor 91 si Rezervelor 62. Acest aspect devine o problema. Nu mai avem pretentii europene in acest sens, dar drumurile noastre se degradeaza din ce in ce mai mult si solutii nu exista. Proprietarii nu pot sa suporte o astfel de investitie. Asociatia e direct legata de proprietari si nici nu pare interesata de acest aspect. Primaria nu va interveni pe proprietate privata. Orice actiune comuna intre proprietari si dezvoltatori are slabe sanse de reusita, deoarece avem deja exemplul actiunii celor de pe Rezervelor 89 (>450 de familii implicate) care s-a soldat cu un esec “rasunator” si nu din vina proprietarilor. O sa fie foarte interesant peste inca cativa ani.

 

  • Si cainii. Ce facem cu cainii maidanezi? Indiferenta autoritatilor (Primarie+Asociatie) cumulata cu dragostea unor vecini pentru aceste “suflete nevinovate” ne-au adus in situatia in care suntem. Zeci (?!) de caini in tot cartierul care ne fac sa pazim copiii cand se joaca, sa fim mai atenti cand mergem prin propriul cartier si sa scoatem bani din propriul buzunar pentru daunele aduse de aceste “fiinte cu suflet nevinovat”. Ati incercat sa faceti jogging prin cartier? De curiozitate, ce viteza ati prins si de cate calorii ati scapat atunci cand ati fost fugariti de caini?

 

 

  • Restantierii fac si ei parte din acest cartier. Din ultimele informatii care au mai fost disponibile referitor la acest aspect, avem aproximativ 40% din proprietari cu restante la intretinere. Suma totala datorata fiind peste 2.4 miliarde de lei vechi. 1000 de apartamente din 2500. O MIE! Daca inainte de aparitia Asociatiei plateam 100RON si nu ne durea capul, acum in schimb lucrurile se complica. Avand in vedere faptul ca numarul de restantieri creste si actiunile imptoriva lor sunt cam invizibile, exista riscul sa ramanem fara utilitati.

 

Despre furturi din apartamente, spargeri de masini, cersetori sau oameni care umbla prin gunoi am mai vorbit. Cel putin initial, orice cumparator traieste cu impresia ca va locui intr-un cartier rezidential, dar se trezeste intr-un cartier “open-space”, unde fiecare (nu neaparat proprietar fiind) face ce vrea, merge unde vrea si se simte ca acasa.

Unele lucruri sunt mai importante, altele sunt mai putin importante, dar toate contribuie la imaginea generala a cartierului in care traim si la modul nostru de trai.

Este cat se poate de clar ca nici cei de la Asociatie/Administratie nu fac hernie spetindu-se sa aduca cartierul la nivelul necesar, dar pe cealalta parte nici marea majoritate a proprietarilor nu isi aduc aportul minim astfel incat sa ne fie bine tuturor.

Trebuie sa vedem si partile bune, au aparut 2 linii RATB si numeroase spatii comerciale, doar ca nu traim nici in masinile RATB si nici in spatiile alea comerciale.

Traim in Militari Residence, un cartier cu care inca nu ne putem mandri!

 

Un trai mai bun va dorim!

By | 2017-05-19T15:13:15+00:00 December 29th, 2013|Categories: Despre Militari Residence|Tags: |1 Comment

One Comment

  1. Vicerege November 9, 2013 at 8:30 am - Reply

    Legat de gunoi, e logic de ce ghenele arată groaznic: înainte aveau 4 pubele fiecare, iar acum doar două…

Leave A Comment