Anii trec. Zona se dezvolta.
Oare ce ne multumeste sau nemultumeste mai mult? Trecutul sau prezentul? Sau viitorul?

In trei ani de zile s-au schimbat multe. Unele lucruri au primit un “upgrade” in schimb altele s-au pricopsit cu un “downgrade”.

De exemplu, acum 3 ani drumurile de acces te faceau sa te simti ca la bunici la tara si iarna nu aveai niciun motiv sa cauti locuri pentru a testa masina in conditii de off-road.
Aveai totul la indemana: amintirile din copilarie si senzatiile tari.
Intre timp lucrurile s-au schimbat destul de radical.

Nu acelasi lucru se poate spune despre drumurile interne. Pavaj => beton amprentat => beton elicopterizat.
Primul e bine mersi. Al doilea a inceput sa se strice dupa un an ca sa ajunga intr-o stare jalnica dupa 3. Al treilea s-a facut praf in mai putin de un an.
Ar fi trebuit totusi sa fie un progress nu regres. La ce sa ne asteptam de la ziua de maine? Drum pietruit?

Pana si gazele au devenit o problema. Daca nu am fost primul atunci cu siguranta am fost printre primii mutati in bloc. Au existat si contoare si utilitati.
La doi ani distanta nu au existat la inceput contoare dar a existat gaz. La 3 ani distanta blocurile sunt locuite fara contoare si fara gaz.
Ce urmeaza? Fara current electric si apa? Veceu in curtea blocului?

Imi placea intretinerea de acum 3 ani. Plateai 100 de lei si nu te durea capul. Nu exista acea ingrijorare sa ramai fara utilitati.
Acum insa, cu “marea” Asociatie, incepi serios sa te gandesti ce se va intampla daca….

Stiti cum e sentimentul ala de frustrare atunci cand o faci pe omul corect si esti cu intretinerea la zi, dar totusi este irelevant. Dai bani dar nu esti bagat in seama si nu ai niciun drept de decizie la tine acasa.
Decide altcineva pentru tine pe banii tai.

Daca aveti cativa restantieri in bloc sa nu va grabiti sa va panicati. La mine in bloc sunt 20! Nu este o eroare. Pentru ultima luna de plata sunt DOUAZECI de restantieri din 55.
Pe tot cartierul procentul de restantieri este de peste 30%. Sunt blocuri unde procentul de restantieri trece de 65%. Mai exact 66.7%

Intrebarea de o suta de puncte: vrei sa te muti intr-un bloc unde, sa zicem, 30% din vecini sunt restantieri? Dar cu aproape 70% de restantieri?
Intrebarea de o mie de puncte: face oare ceva Asociatia ca sa resolve problema? Cine stie ceva despre asta sa ridice mana cat mai sus. Nu toti odata va rog.

Sunt primul care ridica mana.
Singura actiune pe care o stiu e ca rau-platnicii nu primesc vouchere cu reducere pentru piscina. O lovitura fatala as zice. Ar trebui patentata.

Sunt mai multe lucruri care s-au schimbat in cartier in ultimii ani. Ba aparitia a doua linii RATB. Ba piscina cu a ei galagie. Ba restaurantele cu ale lor artificii in miez de noapte si pretendenti la Vocea Romaniei.

Intrebarea de un milion de puncte: Incotro mergem?!