Avand in vedere ca ne apropiem de noi alegeri putem sa facem o recapitulare a situatiei in care se afla atat Militari Residence cat si zona/comuna.

De obicei promisiunile sunt multe din parte edililor, in special in perioada electorala. Pe partea cealalta faptele concrete cam se lasa asteptate.

O mica recapitulare a ceea ce s-a intamplat de la alegerile locale din Iunie pana in pragul alegerilor din decembrie.

SCOALA DE STAT

Proiectul a pornit din initiativa locatarilor Militari Residence si se parea ca pleaca ca din tun in perioada electorala. Promisiuni au fost multe, proiectul fiind unul grandios. Doar in Photoshop si in promisiuni. Momentan nu se mai aude nimic. Nu a inceput nici un santier. Sa speram totusi ca proiectul nu a fost abandonat.

CANALIZARE

Un subiect indelung discutat. Au fost afisate poze pe grupurile de Facebook cu tevi ce de abia asteptau sa imbunatateasca canalizarea in comuna. Din pacate efectul imbunatatirii sistemului de canalizare a ramas invizibil. Cel putin in zona Militari Residence nu au fost efectuate nici un fel de lucrari. Zona noastra(dar si altele din Chiajna) se inunda la fel ca si pana acum la orice ploaie fie ea mai mare sau doar pentru un curcubeu.

SENS UNIC

Din pacate sau poate mai bine zis din fericire, acest lucru nu s-a intamplat. Oricum ar fi este o alta promisiune electorala neindeplinita. Cu sau fara sens unic, exista o nevoie acuta de solutii pentru decongestionarea traficului in zona. Solutii pe care, se pare, Primaria nu este capabila sa le gaseasca.

INFRASTRUCTURA RUTIERA

Dupa cum bine stiu toti locatarii din zona, nu numai cei din Militari Residence, strazile au devenit reale pericole atat pentru soferi cat si pietoni. Au fost sapate in lung si in lat, peticirea lor ulterioara fiind sub orice critica. De altfel Rezervelor, Tineretului si Apeductului au ajuns intr-o stare deplorabila.
O lucrare pe Osiei ne arata cat de vulnerabili suntem din punct de vedere al infrastructurii rutiere si cat de usor se poate bloca toata zona.
Drumul principal din Comuna s-a deteriorat si nu prea arata a un drum dintr-una din cele mai bogate comune din Romania (fiind pe primul loc in 2014 si pe locul 2 in 2015).

TROTUARE

Ne-am consolat cu faptul ca in Militari Residence nu avem trotuare. De asemenea, ne-am consolat si cu faptul ca Primaria nu foloseste unealta Plan de Urbanism ca sa existe acele trotuare. Dar si trotuarele facute de Primarie sunt distruse de dezvoltatorii locali cu utilajele de mare tonaj. Lucru ce nu s-a schimbat in ultima perioada.

PRELUNGIREA RATB

Dupa un mare fiasco in timpul alegerilor locale din Iunie cand a lipsit doar taierea panglicii, lucrurile s-au calmat astfel nimeni nu mai discuta acest subiect, doar razlet pe Facebook. S-au facut si statii din banii (presupunem) Primariei, una din ele luata de vant. Momentan ramanem doar cu promisiuni (electorale). Asteptam reaprinderea subiectului in pragul alegerilor urmatoare.

PIATA AGRO ALIMENTARA

In perioada alegerelilor anterioare, pe langa prelungirea liniilor RATB si canalizare europeana, s-a vehiculat solutia unei pieti agro alimentare in zona. Din pacate si in acest caz locuitorii zonei au ramas doar cu promisiunea.

Cum speranta moare ultima, speram intr-un viitor mai bun, intr-o Primarie mai implicata si mai deschisa catre nevoile cetatenilor, intr-un respect mai mare din partea dezvoltatorilor in ceea ce priveste santierele si efectele acestora si nu in ultimul rand intr-un respect reciproc intre locatari.

Mai exista speranta ca locuitorii Comunei, in special din zona Militari Residence, vor fi mai responsabili si vor merge la vot indiferent de optiunea aleasa. Indiferenta noastra la vot se transpune in indiferenta din partea Primariei.

MRESIDENCE.ro