Poate ati observat sau poate nu, dar in zona Militari Residence, au aparut si cersetorii. In special cand sunt petreceri la Ballroom.

Vin si ei, saracii, sa faca un ban cinstit pe urma petrecaretilor de seama cu masini scumpe si cu portofele pline.

Ne intrebam ce fac acei cersetori in “pauze” in asteptarea altor invitati la petreceri? Se plimba cuminti in aer liber prin cartier?

Nu putem nega faptul ca, intr-adevar, pe undeva sunt oameni nevoiasi, saraci lipiti pamantului si au nevoie de ajutor.

Dar, stim deja ca in Romania si nu numai, cersetoria e un business.

In momentul in care simtiti nevoia sa fiti mai buni puteti face un experiment. In loc de bani incercati sa le dati o bucata de paine. Probabil o sa va treziti cu raspunsuri de genul “Ce sa fac eu cu o bucata de paine?” sau “Bani nu ai?” sau o sa va treziti cu o atitudine agresiva din partea lor.

Cersetorii au devenit din ce in ce mai tupeisti si mai pretentiosi. Rareori vor accepta altceva decat bani. Cum suna asta? Cersetorii accepta doar “plata” cash.

Cand le dati bani si ulterior trece un “bemveu” pe langa voi si va umple de praf, sa va ganditi si la probabilitatea ca banii “donati” sunt in acea masina.

Exercitiu de imaginatie: ce ne mai trebuie in cartier? Un semafor! Sa avem si “facilitatea” parbrizului si lunetei “curate”. Maine poimaine o sa ne trezim dirijati cand parcam masinile. Asta ar fi maxima!

Va rugam sa nu promovati cersetoria in cartier prin a le da bani, mancare sau alte bunuri cersetorilor. Daca aveti inima mare si lucruri de dat, atunci e mai indicat sa donati unor case de copii sau vreunui ONG care are ca activitate principala ajutorul pentru cei nevoiasi.

Odata ce vor da de bine aici va fi greu sa mai scapam. Statul nu face nimic in acest sens. Politia doar ii amendeaza. Amenzile raman neplatite si cersetorii tot pe strazi.

Numarul de cersetori in cartierul nostru va fi direct proportional cu darnicia noastra.

By | 2014-11-06T09:41:10+00:00 November 5th, 2013|Categories: Campanii|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment