Militari Residence: un cartier nesigur? – partea 2

18 Comments

Revenim asupra subiectului nesigurantei cartierului Militari Residence.

In urma articolului precedent si a discutiei de pe forum, au mai iesit la lumina doua cazuri:

 • Incercatul usilor a mai avut loc si acum trei saptamani in blocul B, Rezervelor 93 in jurul orei 22:20
 • Acum aproximativ o luna s-a furat o bicicleta din blocul 2 Rezervelor 64.

Ne intrebam, cat tupeu trebuie sa existe la persoanele respective ca sa incerce usile la 10 seara, cand sansele sa fie cineva acasa sunt foarte mari?

Aparent, astfel de cazuri se inmultesc.
O alta intrebare fireasca ar fi: daca, intamplator, era deschisa usa si gaseau acolo doar o mama cu copilul ce faceau?

Nu numai apartamentele sunt luate la tinta ci si masinile din cartier. Cei de la politie cunosc acest lucru, dar nu pot face prea multe. Poate mai multe patrule ar fi binevenite totusi.

Avand in vedere faptul ca aceasta zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, poate ar fi cazul sa avem si o sectie de politie prin apropiere.

In alta ordine de idei, ca sa mai scadeti sansele unor astfel de situatii neplacute:

 • Nu lasati usa de la bloc deschisa si nu lasati necunoscuti in bloc
 • Nu lasati obiecte de valoare nici in masina si nici in apartament
 • Nu va laudati cu lucrurile pe care le detineti unor necunoscuti sau pe retelele de socializare

In ceea ce priveste situatia furturilor Politia Romana recomanda:
Pentru prevenire

 • Asiguraţi-vă uşa cu încuietori sigure, lanţ de siguranţă, vizor; montaţi un interfon la intrarea în locuinţă; asiguraţi un iluminat corespunzător atât pe casa scării, cât şi în preajma anexelor;
 • Nu deschideţi uşa locuinţei persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea vă oferă spre vânzare produse tentante, pe care le puteţi considera a fi un chilipir; eventual conversaţi prin uşa încuiată sau deschisă dar asigurată cu lanţul;
 • Atenţie la persoanele pe care le primiţi în locuinţă. Acordaţi mare atenţie legitimării acestora şi nu vă încredeţi în cărţile de vizită pe care vi le prezintă. În situaţia în care locuiţi la bloc, persoanele care oferă diverse servicii ar trebui să fie însoţite de preşedintele sau de administratorul asociaţiei de proprietari/locatari;
 • Nu daţi drumul persoanelor care sună la interfon decât dacă le cunoaşteţi identitatea;
 • Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi că sunteţi plecaţi de acasă şi nu faceţi public acest lucru; rugaţi vecinii să vă supravegheze casa; uneori este cea mai bună metodă de prevenire a furturilor din locuinţe;
 • Nu păstraţi în casă sume mari de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi;
 • În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul;
 • Nu daţi curs întâlnirilor propuse telefonic de către persoane necunoscute; poate fi pretextul de a vă determina să părăsiţi locuinţa, care între timp poate fi spartă.

Daca totusi s-a intamplat sa fiti victima hotilor:

 • nu intraţi în panică şi grăbiţi-vă să anunţaţi Poliţia la apelul unic de urgenţă 112;
 • nu atingeţi şi nu mişcaţi de la locul lor bunurile din locuinţă; s-ar putea să ştergeţi urme şi să îngreunaţi activitatea poliţiştilor care vor veni pentru cercetări la faţa locului;
 • încercaţi să oferiţi Poliţiei cât mai multe date de care aţi luat la cunoştinţă; de asemenea, apelaţi la vecinii care au observat anumite aspecte de natură să ducă la clarificarea situaţiei.

 

Daca stiti si alte cazuri sau aveti solutii eficiente de prevenire va asteptam pe forum, aici Furturi in Militari Residence

Va dorim un trai linistit si fara incidente neplacute!

18 thoughts on “Militari Residence: un cartier nesigur? – partea 2”

 1. Si eu m-am trezit cu usa incercata acum aprox o luna, tot in blocul B, rezervelor 93. In plus odata a sunat cineva la usa tarziu tot asa, si nu vroia sa se arate pe vizor, eram dezbracat si nu am iesit.

 2. Salut.

  Feritiva de Ceica Radu Costinel – 0741505721.
  O sa ofere locuri de munca la Metrorex, pentru care pretinde sume de bani, pe care nu o sa-i mai recuperati.
  Are pe rol mai multe dosare de inselaciune.

  1. Asa este! Este praf omu.! Sta la apartamentul 23, in blocul curbat! In afara de Metrorex, spune ca este profesor la Politehnica, si ca poate ajuta la obtinerea unor atestate! Nu va lasati pacaliti!
   Cine poate da mai multe relatii despre el, pe unde umbla, pe unde-si “face veacul”, sa scrie aici! Este foaaaaarte cautat……

 3. Salut.

  Sta la ap.23, sc.3 in Style curbat.
  Nu lucreaza nicaieri, isi face veacul in santier pe langa Varul lui Nelu, care are 2 buldoescavatoare si o Raba de inchiriat si pe care le tine langa spalatoria vis-à-vis de Ballroom.
  Dati cautare dupa Ceica Raducu Costinel si aflati tot.
  Pana in present sunt 9 insi pe care-I stiu si pe care I-a inselat.
  O sa sfarseasca rau pana la urma.
  Politia nu e o rezolvare, deoarece e cu cheltuiala si dureaza la nesfarsit.
  Cel mai bine e sa-l convingem ca nu e bine ce face.

 4. Sal vreau si eu sa vorbesc si eu cei care ati fost inselati de radu ceica puneti un nr de tel sau email al meu este 0766915872

 5. Salut,eu sunt vecin la Style cu infractorul,tepuit de altfel ca si voi,banii nu-i mai recuperati niciodata, am avut cu el contract de imprumut facut la notar,am fost cu el la executor si tot n-am rezolvat nimic,apartamentul din Style e luat cu nevasta-sa prin credit la banca si nu prea ai cum sa-l executi,puteti sa cautati pe google si o sa vedeti dosarul meu de executare.Din ce stiu eu a tepuit de vreo 50000eur diverse persoane,daca vreti sa recuperati ceva doar cu bataia poate mai reusiti.

 6. Eu sunt cea mai “proaspata” victima sa inteleg. La mine s-a dat drept Victor Gherghina si ne-am intalnit ieri si astazi, tot pentru un post la Metrorex. Tocmai am pierdut 1300 de lei.

 7. Zonele de intalnire au fost numai la metrou, respectiv la statia Preciziei si Gorjului. Iar initial mi-a spus sa ne întâlnim la Tip-Top de la Parcul Moghioros.

  Este un tip cam la 1.60/1.65 m inaltime, ochi verzi deschis.

 8. Buna ziua ! Va aduc la cunostinta ca numitul Ceica Raducu Costinel , persoana vizata in comentariile dumneavoastra de mai sus este arestat preventiv timp de 30 de zile la IPJ Giurgiu in urma colaborarii dintre Politia Oras Bolintin Vale cu Parchetul de pa langa Judecatoria Bolintin Vale pentru infractiunea de inselaciune,in speta presupusa ” Angajare la Metrorex si ajutor in legatura cu intrarea si schimbarea profilului la Facultatea Politehnica din Bucuresti” ! Va rog sa acordati mare atentie acestui mesaj mai ales ca si eu ca si dumneavoastra am fost victima acestui individ ! Va rog si va cer in acelasi timp colaborare,in sensul ca daca a-ti fost si dumneavoastra inselati,luati atitudine si aduceti la cunostinta organelor de politie cele intamplate pentru a opri acest individ din a mai pacali si pagubi lumea ! Va multumesc si astept receptivitate din partea dumneaoastra !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.