Dupa cum probabil ati aflat din presa, o echipă a Gărzii Naționale de Mediu a efectuat o inspecție elaborată și în detaliu la sediul firmei Iridex care gestioneaza Groapa de gunoi Rudeni Chiajna, începând cu data de 25 iulie 2016 și până în 4 august, anul curent. Concluzia principală care s-a desprins din raportul de control este că întreaga instalație IRIDEX este exploatată în mod defectuos: operatorul de depozit nu gestionează corect emisiile de gaz de depozit. Așadar, mirosul pe care cu totii il resimtim este efectul cumulat al acestor multiple practici neconforme identificate pe platforma de gunoi. IRIDEX a avut la dispoziție termenul legal de 60 de zile pentru a remedia toate deficiențele, acest termen expirand in jurul datei de 10 octombrie 2016. Dacă nu o face, Garda de Mediu poate solicita suspendarea autorizației integrate de mediu, care presupune încetarea activității agentului economic.

Dupa data de 10 octombrie, Garda de Mediu va realiza un nou control la groapa de gunoi pentru a verifica daca cele 21 de masuri impuse au fost puse in aplicare. Intre timp, noapte de noapte, groapa de gunoi a emis mirosuri ingrozitoare (Daca nu le-ati simtit in Chiajna in fiecare noapte, aceasta s-a datorat directiei vantului, care, in acele momente ii parfuma pe cei din Chitila sau Dragomiresti).
Ar fi bine ca aceasta problema care persista de ani de zile sa se rezolve in octombrie, dar stim cu totii ca minunile nu se intampla asa usor, mai ales atunci cand cele care trebuie sa le realizeze sunt institutiile statului roman.

De aceea, prezenta cat mai multor cetateni afectati de poluare la intalnirea organizata de Agentia pentru Protectia Mediului intre cetateni si institutiile cu atributii in domeniu in data de 27 septembrie 2016, ora 15.00, la sediul din Aleea Lacul Morii, nr. 1 va insemna o presiune in plus pentru acestea din urma.

Pentru un aer curat in Chiajna, va asteptam la intalnirea de marti!

Eveniment Facebook: CLICK AICI