Hartii, pungi, pet-uri, pereti scrisi cu marker, obiecte rupte……toate acestea ne inconjoara zilnic.
Fie ca mergem la serviciu, mergem la cumparaturi, ne plimbam in parc sau mergem in vacanta,gunoaiele ne inconjoara (la propriu).
Particular vorbind, cu totii ne-am saturat de gunoi lasat la usa, de tomberoane umplute pana la refuz si chiar dupa refuz, de obiecte luate de vant si lasate in voia sortii, de chistoace de tigara stinse de asfalt.
Toti vrem sa se faca curatenie, dar oare noi reusim sa o pastram? Aici am o veste proasta: curatenia nu SE face singura. O face o persoana sau mai multe, contra-cost (femeile de serviciu, bata-le vina care nu stau in spatele nostru sa stranga tot ce aruncam si eventual sa ne aplice si cate o corectie cu sfanta coada de matura) sau fraierii(da, fraierii. Pentru ca smecherii, pardon “jmecherii nu face curat ca iei nu ie femeie de servici”).
In cazul asta, ce ne ramane de facut? Sa speram intr-o emancipare misterioasa a vecinilor sau in femei de serviciu pe baterii nu putem,asa ca ne ramane de facut un singur lucru: sa luam masuri.
Macar o hartie stransa zilnic de fiecare dintre noi se va vedea in timp, pe bune! La fel si daca le vom atrage atentia celor ce nu au stat 7 ani pe-acasa.

Mi-as dori sa avem un regulament neoficial in care sa scrie:

    nu lasati gunoiul pe hol, si noi putem manca shaorma de la colt, ceapa calita si alte delicatese, dar nu ne laudam cu asta;

    nu mai depozitati pe balcon obiecte care pot fi luate cu usurinta de vant; fiecare are acasa mop, papuci de plastic, ghiveci din Auchan si pungi verzi;

    nu mai credem ca va pica intamplator din mana chistoace, pungi, servetele, hartii sau pet-uri la 0.5l;

    nu va mai purtati ca si cum am fi inca in pestera, am depasit acest stadiu de multi ani, va lasam sa descoperiti singuri de cati. Asa ca desenele pe pereti nu ne mai impresioneaza.

Poate acest articol nu va fi citit de smecheri, dar daca macar cativa ajung sa o faca inseamna ca am gasit motivatia necesara sa speram intr-o schimbare.

By | 2014-11-06T09:41:50+00:00 September 4th, 2013|Categories: Campanii|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment