Notificari pentru balcoane ilegale

5 Comments

In data de 28 Mai 2015 Primaria Comunei Chiajna a efectuat verificari in ceea ce priveste respectarea legislatiei in vigoare in privinta inchiderii balcoanelor cu tamplarie PVC sau/si zidarie.

Din informatiile noastre, in prima faza s-au dat notificari de intrare in legalitate pentru cei ce au inchis balcoanele in culoare alba si fara autorizatie.

Va reamintim ca in conformitate cu legislatia in vigoare aveti nevoie de:

Autorizatie de constructie

Proiect

Acordul Asociatiei

Necesitatea acordului de la Asociatia de proprietari este stipulata in urmatoarea lege:

LEGEA 230 din 2007: articol 11 punct 2

Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia partii comune,fara a obtine mai intai acordul din partea asociatiei de proprietari

Pe partea cealalta, proiectul siautorizatia de constructie este obligatorie

LEGEA 50 din 1991: articol 3

Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11;

Daca nu respectati legea riscati sanctiuni foarte costisitoare si demolarea constructiei ilegale.
In functie de caz, amenda poate fi cu mult mai mare decat constructia in sine.

Pe partea cealalta, proiectul siautorizatia de constructie este obligatorie

LEGEA 50 din 1991: articol 26

(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
a) executarea sau desfiintarea, totala ori partiala, fara autorizatie a lucrarilor prevazute la art.
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1), savarsite de persoanele fizice sau juridice, se sanctioneaza cu amenda dupa cum urmeaza:
- de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevazute la lit. a);

Pentru a evita problemele ulterioare va sugeram sa urmati toti pasii necesari legal pentru a inchide balconul.
Daca ati inchis deja balconul fara autorizatie va sugeram sa va informati cum puteti intra in legalitate si evita eventuale probleme de la primarie.

Lista actelor necesare pentru inchiderea unui balcon se afla in sectiunea ACTE: Click AICI

MRESIDENCE.ro

5 thoughts on “Notificari pentru balcoane ilegale”

  1. Si cine e atat de papagal sa le deschida usa, sau ba mai mult sa leo inchida in nas. Ca doar nu so duce la procuror sa ia mandat pt asa xeva. Eu unu nu am auzit sa se dea mandat pt inchiderea balcoanelor. Sper ca articolu e o gluma proasta

  2. salutare,
    Interesanta actiune. Primaria sa verifice mai intai autorizatiile date pentru constructia blocurilor in halul asta si apoi sa verifice locatarii de balcoane!

  3. Atata timp cat am cumparat apartamentul cu banii jos si fara rate sau prima casa, pot sa fac ce-mi taie capul cu el, cotet de gaini…etc. Hai ca-i tare, or sa ajunga sa platesc taxa de autorizatie si pe aerul care-mi intra in casa. FVCK U ROMANIA!

  4. La cata spaga au luat aia din primarie sa autorizeze chestia aia care arata mai rau decat un cartier ceausist, ar trebui sa faca singuri proiectele, eventual sa ne inchida si balcoanele. Poate au si o firma de arhitectura sau termopane…

  5. Oricine poate sa vine in Rosu, Chiajna si sa vada in ce hal se construiesc blocurile printre case, cu muncitori la negru, cu firme dubioase. Blocurile nu au canalizare, strazile nu sunt asfaltate. Gropi, mizerie si noroi peste tot. Si toate astea sub atenta observatie a primariei. Sa le uram mult succes in continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.