Alo, Primaria Chiajna?

Cartierul cu aspiratii rezidentiale Militari Residence si toata zona in general este complesit de evenimente culturale si mai putin culturale.

Furturi din apartamente. Furturi de masini. Furturi din masini. Bizonismul la nivel ingrijorator de ridicat. Crime. Nepasarea autoritatilor. Nepasarea locuitorilor din zona.
Mai nou avem parte si de evenimente culturale in aer liber cu specific de etnie minoritara. Cu sau fara autorizatie.

Aceasta zona plina de parfum de “residence” a ajuns in situatia in care o minoritate ignora orice legat de bun simt si isi permite sa deranjeze fara remuscari mii de oameni din jur, sa ignore autoritatile locale si Politia.

Nu este vorba despre rasism, discriminare sau alte cuvinte pompoase de manipulare in masa. Este vorba despre civilizatie si respectul reciproc, despre faptul ca pe langa drepturi avem si destule obligatii.

Gurile rele zic ca evenimentul ar fi avut autorizatie si din acest motiv Politia nu ar fi inchis pravalia.
Daca este adevarat avem rugamintea la domnul primar sa dea autorizatii pentru astfel de evenimente culturale dar la dumnealui in curte si nu pe alte proprietati private. Considerand declaratia de avere, domnul primar ar avea destul teren sa organizeze si un congres al etniilor din Romania si drept urmare l-am ruga sa respecte si aceasta parte a comunei pe care o conduce si pe noi ca oameni, asa inghesuiti cum suntem.

Alte guri rele zic ca evenimentul nu ar fi avut autorizatie. In acest caz apar alte intrebari. Daca nu a existat autorizatie, de ce Politia nu a pus lacat pe “usile” evenimentului? De ce Primaria nu a intervenit in niciun fel? Sau nu este interesata de evenimente ce au loc pe teritoriul comunei si deranjeaza/afecteaza mii de oameni? Macar din perspectiva platii unei autorizatii si tot ar fi trebuit sa fie interesata.

Poate e timpul ca Primaria sa faca din aceasta localitate o Comuna civilizata, curata, sa termine canalizarea sau/si sa asfalteze drumurile sau/si sa inceapa santierul scolii sau/si sa aplice cu strictete planul de urbanism sau/si sa ia in considerare crearea unei sectii de Politie in zona avand in vedere numarul de locuitori plus numarul de ilegalitati sau/si sa nu mai dea atatea autorizatii de orice fel (constructii, evenimente, etc), etc. Cu totii am inteles perfect ce inseamna notiunea ‘sa semnezi ca primarul’. E timpul sa se mai termine cerneala si sa intre in prim plan actiunile concrete.

Felicitam locatarii care nu se lasa influentati de nepasarea din jur si au luat initiativa de a apela la 112 sau Politia Locala!

PS: Data viitoare mergem cu totii la vot!