Actiunile impotriva mirosului nociv de la rampa “ecologica” Chiajna-Rudeni apartinand de grupul Iridex au continuat si in ultima luna.

Grupul creat pe Facebook sub denumirea “STOP mirosurilor provenite de la rampa de gunoi RUDENI” a crescut ca numar de membri si informatii utile.
Pentru a adera la grup: click aici.

Numarul sesizarilor a crescut si el, avand un prim efect pozitiv in ceea ce priveste actiunile de verificare a Garzii de Mediu.

Pe scurt, in perioada August-Septembrie grupul Iridex a fost sanctionat contraventional de catre Garda de Mediu dupa cum urmeaza:

Amenda in valoare de 15.000 RON conform Legii 104 din 2011 privind calitatea aerului inconjurator, pentru “obligatia de a se supune tuturor procedurilor si cerintelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului inconjurator si a mediului ca intreg”

Amenda in valoare de 100.000 RON conform OUG 195 din 2005 privind protectia mediului pentru “obligatia titularului de a notifica autoritatea competenta pentru protectia mediului cand intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare sau cu privire la orice modificare a conditiilor care au stat la baza emiterii acestora inainte de realizarea modificarii”

Amenda in valoare de 60.000 RON conform OUG 195 din 2005 pentru functionare statie de sortare si prelucrare deseuri menajere si asimilabile fara a detine autorizatie de mediu amplasata in Chitila – “obligatia titularului de a nu desfasura activitati sau de a nu realiza proiecte, planuri ori programe care ar rezulta in urma modificarilor care faca obiectul notificarii.”

De asemenea:

Conform OG 2 din 2001, privind regimul juridic al contraventiilor a fost aplicata si sanctiune complementara de suspendare a activitatii de sortare si prelucrare deseuri menajere pana la obtinerea autorizatiei de mediu.

Raspunsul original si integral de la Garda de Mediu se poate vedea pe grupul Facebook.

Cel mai probabil amenda cumulata, desi pare mare, nu reprezinta o problema majora pentru grupul Iridex, dar reprezinta un pas inainte pentru cei ce vor sa scape de mirosurile nocive si deranjante de la rampa “ecologica”.

La inceputul lunii Octombrie inspectorii Garzii de Mediu au fost pe teren, perioada in care mirosul practic a lipsit cu desavarsire. Dupa plecarea inspectorilor, gazarea zonei a reinceput in forta.

In consecinta trebuie sa continuam sa facem reclamatii ori de cate ori suntem deranjati, pana in momentul in care Iridex va prefera sa resolve problema mirosurilor in detrimental platii amenzilor.

In alta ordine de idei si facand abstractie de modul caracteristic Kanal D de a face reportaje, asa se pastreaza secretul gropii de gunoi, cu injuraturi, pietre si topoare:

Sursa YOUTUBE

MRESIDENCE.ro