Proiecte  Militari Residence & Chiajna

Dupa castigarea alegerilor locale din 2016, prezenta activa a domnului primar din Comuna Chiajna a scazut semnificativ, la fel si proiectele destinate comunei.

De altfel si profilul Facebook a domnului primar nu arata vreo realizare in Comuna, exceptie aducerea  liniei 406. Restul proiectelor promise sunt nerealizate sau sunt intr-o stare incerta.

Si site-ul primariei este sarac in informatii despre realizarile Comunei, dar si la modul general.

Mai jos sunt doar o parte din promisiunile facute sau achizitii publice planificate pentru bugetul anului 2016 si nerealizate. Pe lista au fost si alte aspecte cum ar fi: cesionarea serviciului public de salubritate, modernizare stadion (copertina), achizitii auto, etc

NEREALIZAT REALIZAT
Inrolarea in Ghiseul.ro Achizitie teren (?!)
Prelungirea liniilor RATB 178/138 Aducerea liniei 406 in Chiajna
Sensuri unice
Scoala de stat in zona
Statie de epurare
Imbunatatirea infrastructurii rutiere
Extinderea si imbunatatirea sistemului de canalizare
Piata agro alimentara
Amenajare de locuri de parcare (partial)

Restante & restantieri 2016

Una din problemele cronice ale cartierului Militari Residence este suma restantelor totale care creste de la an la an.

In 2016 suma a crescut de la 631.830,77 la 714.560 RON inregistrand o crestere de 13.09% respectiv 82.729,22 RON. Cea mai joasa cota fiind in Martie, 616.313,66 RON.

In ceea ce priveste numarul de unitati cu restante, acesta a crescut in 2016 cu 8,47% de la 2335 la 2533. Numarul de unitati locuibile fiind 5040.

Viata politica (#rezist)

Desi procentul final de la alegerile locale din Iunie 2016 este destul de clar, totusi se poate vedea o tendinta de schimbare in special in zona Militari Residence.

Atat la alegerile din Iunie dar in special la cele din Decembrie, s-a putut observa o schimbare destul de mare in optiunile votantilor din zona Militari Residence.  Probabil lipsa atentiei din partea Primariei/Primarului comunei Chiajna catre aceasta zona si lipsa de imbunatatiri aduse zonei au dus la nemultumirea oamenilor ceea ce s-a transpus si in vot. Din pacate  indiferenta si-a spus cuvantul si prezenta la vot a fost mult sub asteptari.

Speram ca locuitorii zonei Militari Residence vor intelege ce inseamna o comunitate unita care poate decide primarul si poate cere o viata decenta in aceasta zona.

Administrarea locala Militari Residence

2016 a avut doua premiere in Militari Residence: 1. s-au organizat primele Adunari Generale la nivel de Asociatie de Proprietari si 2. Demisia si alegerea unui nou presedinte de asociatie.

Fata de 2015 situatia este oarecum similara:

  • Restantele totale au continuat sa creasca
  • Numarul de unitati locative & non-locative cu restante a crescut si el
  • Suma restanta a ajuns la cote record
  • Unitatile dezvoltatorilor continua sa apara pe lista cu restante

Pe partea pozitiva:

  • S-a construit gard de-a lungul strazii Rezervelor 89
  • Datorita locatarilor, s-a depasit momentul platii taxei de transfer bancar la plata intretinerii online si mutarea contului la ING
  • Au aparut blocuri, nu multe, cu fond de investitii.
  • Datorita fondurilor de investitii s-au adus imbunatatiri blocurilor ce si-au creat acest fond (sistem supraveghere, copertina, etc)

Populatia Militari Residence

Numarul de blocuri care fac parte din Militari Residence si Asociatiile de Proprietari existente a ajuns la 53, ajungand la un numar total de apartamente: 5040.

In 2016, populatia oficial inregistrata pe listele de intretinere a crescut de la 7166 la 7557.

Luand in considerare numarul de apartamente si numarul de oameni avem o medie de: 1.49 de oameni per apartament.

Se pare ca Militari Residence este un cartier plin de oameni anti sociali care locuiesc singuri in apartament si sunt ocoliti de barza la mare distanta…..sau  o buna parte din proprietari incearca sa se imbogateasca nedeclarand corect numarul de persoane astfel prejudiciind pe ceilalti proprietarii.