Situatia restantelor din Militari Residence

Dupa o pauza, revenim cu situatia restantelor in cartierul Militari Residence datele incluzand cifre de pe ultimele liste de intretinere valabile pentru luna Aprilie.

Incepem pe o nota pozitiva mentionand faptul ca 3 noi blocuri si-au creat fond de investitii: Rezervelor 54 blocurile 2 si 6 si de asemenea Rezervelor 89 blocul 8.

Numarul de blocuri facand parte din Asociatie a crescut la 61 adaugandu-se cele 8 blocuri de pe Tineretului 24 si astfel numarul total de apartamente ajungand la 5797.

Luna Aprilie a inregistrat si o crestere a pretului serviciilor de salubritate cu peste 55% fapt greu de inteles avand in vedere cei 2 factori extrem de importanti: a) in zone ca Bucuresti tariful a scazut si b) un cartier ce tinde spre 6000 de apartamente ar trebui sa aiba posibilitatea sa negocieze mult mai usor tarifele in favoarea locatarilor.

In ultimele 4 luni suma totala de restante nu numai ca nu a avut vreo tendinta de scadere, ci a avut un salt semnificativ ajungand la 780.294,09 RON, nou record, astfel inregistrandu-se o crestere de 9.19%. In acest ritm incapacitatea de plata a Asociatiei nu pare a fi doar un mit.

Numarul de spatii locative/boxe/parcare ce apar cu restante la intretinere in Militari Residence a ajuns la 2522.

Cum ne-a obisnuit deja, blocul cu cea mai mica suma restanta este Rezervelor 66C Bloc 1 cu 1.582,56 RON. Pe partea opusa se afla Gladiolelor 10 Bloc 6 cu 34.601,88 RON.

Cei mai putini restantieri (18) se afla pe Rezervelor 66C Bloc 1 si Gladiolelor 7 Bloc 1, la polul opus situandu-se Tineretului 13 Bloc 3 cu 88.

Numarul de persoane declarate a ajuns la 8.350, cresterea datorandu-se celor 8 blocuri de pe Tineretului 24.

Consumul total al cartierul a fost de 595.668,07 RON in luna Aprilie

Ca si concluzie:

  • Suma restanta continua sa creasca cu salturi mari fara vreo interventie vizibila din partea Asociatiei.
  • Dezvoltatorii continua de peste un an sa apara pe listele de intretinere cu restante nedand un exemplu drept de urmat pentru locatarilor cartierului
  • Prezenta Asociatiei de Proprietari in cartier tinde sa fie in continuare mai putin vizibila

Ca o nota finala: Noi blocuri in asociatie inseamna salariu mai mare pentru angajatii asociatiei (exemplu: presedinte). Avand in vedere gradul de satisfactie scazut fata de serviciile prestate de asociatie, poate ar fi mult mai indicat daca pentru blocurile noi s-ar angaja noi oameni pentru a le administra si nu marirea salariilor angajatilor curenti. Poate alti oameni ar fi mai motivati si din spiritul de competitie i-ar  determina si pe angajatii curenti sa se implice corespunzator.

MRESIDENCE.ro