Cum deja incepem sa ne obisnuim, dragostea Primariei Chiajna este atat de mare pentru proprii cetateni, incat a decis sa ne multumeasca printr-o noua taxa.

O noua taxa de salubritate in valoare de 60 de lei/gospodarie/an a fost aprobata si aplicata de catre Primarie in luna Mai.

De altfel mai multi proprietari din zona au primit deja instiintari de plata.

Conform Hotararii Primariei prin care aproba aceasta taxa erau scutiti de la aceasta taxa persoanele cu domiciliul in condominii. (Art 2 (1) E). O decizie de altfel normala deoarece condominiile se administreaza singure (in special Militari Residence) si platesc separat pentru serviciile de salubritate si nu numai.

Surpriza vine in Septembrie cand Primaria Chiajna, prin Consiliul Local, revine asupra Hotararii din Mai si abroga un singur punct. Punctul de scutire de la aceasta taxa a persoanelor din condominii.

Se pare ca se doreste cresterea bugetului cu orice pret si prin taxe absurde aplicate tuturor (mai tineti minte taxa de “sport”?).

De asemenea ne-am dori o transparenta totala in ceea ce priveste banii proveniti din aceasta taxa.

Doar blocurile din Asociatiile Militari Residence sunt 5797 la numar (x60 lei) ceea ce inseamna 347.820 de lei pe an pentru “salubritate”. Adaugand blocurile ce urmeaza a fi parte din Militari Residence, plus celelalte cartiere, numarul si respectiv suma cel mai probabil se tripleaza sau poate chiar mai mult (nu avem date despre numarul exact de apartamente din alte cartiere).

In concluzie, cartierele platesc pentru propriile servicii de salubritate si mai sunt “salubrizate” de peste un milion de catre Primarie.

Ne intrebam un singur lucru: daca cu actuala Administratie ne-am obisnuit sa nu puna interesele cetatenilor pe primul loc, ce fac consilierii din opozitie/din cartier?

Stam acasa la urmatoarele alegeri? Sau mergem cu totii la vot? Cetatenii din condominii pot oricand schimba balanta pentru un viitor mai bun!

MRESIDENCE.ro